Nu finns det en USB-C kabel i Apple Store

Apple kablar

EU har klubbat igenom att samtliga mobiltelefoner som säljs inom regionen måste följa USB-C standarden för laddning. Apple som slogs med näbbar och klor för att fälla förslaget fick se det röstas igenom med bred marginal.

Då kunde inte ens Apple hålla emot längre utan man gick kort därefter ut och sa att man kommer att följa de lagar och regler som gäller i regionen. Nu kommer första steget i det ledet då man har lagt till en vävd USB-C laddningssladd till iPhone i Apple Store.

Sladden är endast 1 meter lång och kostar 270 kr – kanske en tyst protest från Apple att bara lägga till minst möjliga sladd.

Enligt beslutet måste mobiltelefoner som släpps i slutet av 2024 och därefter följa USB-C standarden. Vi kommer med andra ord sannolikt inte att se en USB-C kontakt i nästa iPhone utan någon version därefter.

Tech-Youtubern MKBHD har dock spekulerat i frågan och Apples uttalande om att man kommer “comply” med den nya lagen. Han tror inte att iPhones kommer att få en USB-C kontakt utan att när lagen träder i kraft så kommer iPhones istället att skeppas helt utan laddningskontakt och enbart kunna laddas trådlöst.

Total
0
Shares
Previous Post
Oneplus

Så ser nya OnePlus 7T ut

Next Post
Nothing Phone

Nothing Phone 2 är snart på gång