Google lägger till val av standardsökmotor till alla Android-telefoner

Google

Företag så som Google har länge profiterat på att tvinga sina egna produkter som standardval på t.ex. Android-telefoner. I det här fallet gäller det Google Sök som länge varit standardsökmotor i alla Android-telefoner. Det har nu ändrats och användare kommer istället att få välja standardsökmotor vid uppstart.

Som i ett led att följa EU-kommissionens beslut i juli 2018 meddelar nu Google att man slutar tvinga på användarna deras egen sökmotor som standardval. Istället kommer användarna framöver att få ett par valmöjligheter när man startar upp sin telefon.

Ändringen gäller endast de enheter där Google Search-appen som skickas till Europa och alltså inte andra delar av världen. Oavsett vilken sökmotor användaren väljer finns precis som tidigare fortfarande valet att byta via inställningarna på enheten.

Google kan profitera på beslutet

Utifrån de designval som hittills har släppts så verkar det vara ett begränsat till fyra platser “above the fold” och att man behöver trycka på “se fler” för att se resterande.

Detta medför utöver att Google kommer placera sin egen sökmotor i toppen kan man också komma att sälja de resterande platserna till högstbjudande. Det blir med andra ord svårt för mindre aktörer så som DuckDuckGo att utmana företag med större budget.

Ändringen kommer att vara live på enheter som kommer till den europeiska marknaden  tidigt nästa år.

Bild: Google.
Total
0
Shares
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Previous Post
Google

Hitta en hyrcykel i stan med hjälp av Google Maps

Next Post
Pokemon GO

Pokémon Go har laddats ner en miljard gånger