Lyssna på podcasts direkt i Googles sökresultat

0
197
Podcasts i sökresultatet. Bild: Google.

Vi är många som dagligen lyssnar på olika podcasts i våra telefoner. Oftast använder man sig av en app så som Acast eller de lokala podcastapparna hos t.ex. Apple. Framöver kommer du också att kunna lyssna på podcasts direkt i Google sökresultat.

Ibland kan det vara svårt att leta upp rätt avsnitt av en podcast när du vill gräva i arkiven. Du vänder dig kanske till Google och ställer frågan som har länkat vidare dig till förhoppningsvis rätt plats.

Nu blir det alltså ännu smidigare då Google kommer att plocka upp avsnittet direkt i sökresultatet där du kan trycka på playknappen och lyssna. Inga nedladdningar av appar krävs utan du lyssnar direkt i din webbläsare.

Podcasts i sökresultat
Podcasts i sökresultat.

Sök på ämnen och få upp podcasts

Just nu krävs det att du skriver termen ”podcast” i din sökning för att få fram den här typen av resultat men ju smartare Google blir desto bättre kommer deras resultat att bli.

Du kommer att kunna söka på breda termer så som ”Fotboll podcasts” eller liknande och få upp de senaste resultaten från de största podcastarna t.ex. Tutto Balutto.

Senare i år kommer man också att lägga till denna funktionalitet i Google Assistant och Google Podcast vilket gör att du kan starta podcasts via röststyrning på din smarta högtalare.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här